Söndagsbloggen

Tidsinställning funkade inte!! :( Men här kommer söndagsinlägget!

Är allt bra? Jag mår toppen faktiskt. Lite nya rutiner i livet just nu och jag stortrivs. Ni får uppdatering om den delen när allt är mer klart… Hästarna då?!

Jag satt på Molly igen i veckan, i lördags närmare bestämt. Alltså, ja. Jag förstår varför jag köpte denna häst. Hon är verkligen precis allt jag någonsin kunnat önska mig i ridbarhetsväg. Mjuk som smör, lätt för hjälperna, framme och helt obrydd av bommar/vattenmattor etc som vi har skrittat över. Hon reagerar en del på ljud men det är aldrig mer än att hon krullar ihop sig och blir en halvmeter kortare (peppar peppar). Bästa, finaste lilla hästen.

Igår red jag Plutten, det händer verkligen saker varje gång där vilket är superkul. Igår hoppade vi lite bana för att hitta en bra rytm och ett bra tempo. Nästa vecka ska vi se om vi inte kan få vara mer på Claes-träning. Så himla roligt!! Jag kommer garanterat få vet att jag lever, haha.

 Drama queen? Eftergiften blev därefter, haha. Hjärtat

Kryddan går kvar på lösdriften och skrotar, men snart så har hon nog en lite annan uppgift hon också, om allt går i lås där kommer det bli toppen. Har haft några intressanta kandidater men folk är inte kloka, kan man väl sammanfatta det hela… Helt otroligt att man kan tro det värsta om folk och nästan alltid ha rätt… Urk.

Ett annat issue… Min drömsadel som jag suktat efter så länge har permanentstoppning i form av paneler istället för traditionell ullstoppning. Jag är superkluven. Det sägs ju att ull är det optimala eftersom det formar sig efter hästen och går att justera, men samtidigt går ju 75% av alla hopphästar med paneler i sadlarna. Hur mycket påverkar det? Givetvis rider man aldrig med paneler utan fårskinnspadd, men kompenserar det lika bra? Hur ofta får man byta ut padden? Lika ofta som man skulle stoppat om sadeln? Hmmm… Ja, förutsatt att sadeln passar hästen bra, då, givetvis! Den är ju så drömmig alltså.

 

I veckan ska Molly joggas lite uppsuttet, kanske nosar vi lite på galoppen också. Jag kommer få hejda mig med den hästen, det kommer vara otroligt lätt att ställa för höga krav för fort. Blir påminnelse till mig själv varje pass, har även bett folk i min omgivning att säga åt mig också, haha.

Okej folks, thats all for today! Kom gärna med tankar om paneler vs ull…. Puss på er!

Söndagspromenad med min stora kärlek

Kommentarer:

1 Ellen - tävlingsryttare:

Åh va härligt det låter :D

Kommentera här: