Januaris sista söndagsblogg

Hej ♥ Hur mår ni? Jag mår bra. På riktigt. Mitt liv har verkligen redan förändrats den här första månaden på 2017.  Jag vet inte hur mycket av det ni har snappat upp, men under hösten hade jag en riktig dipp och var väldigt nära på att ta ett break från skolan för att jag var så trött i hjärnan. Bestämde mig sedan för att kämpa på och slet som ett djur över jul och nyår. Nu har det ändå blivit så att jag har tagit en paus från plugget ett tag. Det här med att ligga efter konstant, att aldrig hinna ikapp helt, det löser man ett tag. Varje gång i fyra och ett halvt års tid års tid har jag lyckats hitta energin, som egentligen inte har funnits, att ta ett nytt krafttag för att precis kravla mig över målsnöret. Eller som i vissa fall, stupa precis innan. Gång på gång på gång har jag rest mig och tagit på mig för mycket, hästar, deltidsjobb och en konstant ekonomisk stress. Utöver det har jag burit en sorg som kantats av ny oro med skadade hästar under hela min tid på mastern. Någon gång var det väl dags att betala för att allt jag gjort för att tackla svårigheterna var att köra på ännu hårdare. Utan min underbara omgivning hade det aldrig gått alls. Men nu räcker det, jag behöver verkligen en paus och så blev det. Jag var i kontakt med min chef när allt var klart och fick heltidstjänst från och med måndagen efter. Man får väl ändå se det som ett hyfsat betyg från tidigare arbetsinsatser. Nu har jag jobbat heltid i två veckor och herregud så skönt det är. Jag känner mig för första gången på länge duktig på det jag gör, att jag tillför något och det faktum att jag kommer kunna bygga en ekonomisk trygghet under den här perioden känns helt overkligt, haha. Har ni testat att leva på CSN med en häst som antingen varit i tävlingssatsning eller skadad vet hur det är.. Jag är väldigt nöjd med situationen just nu, och jag har såklart som mål att göra klart mina studier nästa år. Nu ska jag jobba, landa, ta hand om min relation och min älskade Molly som är utan överdrift ett lyckopiller av rang. Bästa, bästa Molly. 
 
 
Tja ♥
 
Jaha, planen nu då? Med Molly så har jag börjat jogga henne lite smått uppsuttet, hon sköter sig helt magiskt bra och vi har dessutom börjat träna på att motionera lös i ridhuset på ett vettigt sätt, alltså lösgaloppera. Älskar hela konceptet verkligen! Givetvis börjar vi väldigt lugnt. Hon ser fin och fräsch ut och verkar uppskatta sitt nya hem till tusen, såå lycklig det gör mig!  I veckan kanske det är dags att fatta galopp uppsuttet för första gången på många långa månader (iih). Älskade bästa hästen, jag är helt fullproppad med endorfiner varje gång jag sitter på hennes rygg, hon är magi och ridmässigt allt jag någonsin kunnat drömma om. Då får ni komma ihåg att den här hästen inte är utbildad än. Drömmig!
 
För min egen del ska jag jobba på, styra upp ekonomin som är rätt sårad och äntligen börja kunna investera lite i aktier, ett relativt nytt intresse hos mig. Jag är även lite inne på rådgivaryrket i framtiden, Lyxfällans programledare har ju lätt ett av mina drömjobb, hehe. Först ska min hjärna få landa lite, umgås med Molly och kunna vara lite ledig när jag är ledig istället för att aldrig kunna ha känslan av avslappning. 
 
På tisdag är det dags för Roffe-clinic, och ni känner ju mig vid det här laget - givetvis blir der referat! Ta hand om er så hörs vi! Puss 
 
 

Psst

Söndagsbloggen kommer ikväll! Missa inte 😘 

Söndagsbloggen

Tidsinställning funkade inte!! :( Men här kommer söndagsinlägget!

Är allt bra? Jag mår toppen faktiskt. Lite nya rutiner i livet just nu och jag stortrivs. Ni får uppdatering om den delen när allt är mer klart… Hästarna då?!

Jag satt på Molly igen i veckan, i lördags närmare bestämt. Alltså, ja. Jag förstår varför jag köpte denna häst. Hon är verkligen precis allt jag någonsin kunnat önska mig i ridbarhetsväg. Mjuk som smör, lätt för hjälperna, framme och helt obrydd av bommar/vattenmattor etc som vi har skrittat över. Hon reagerar en del på ljud men det är aldrig mer än att hon krullar ihop sig och blir en halvmeter kortare (peppar peppar). Bästa, finaste lilla hästen.

Igår red jag Plutten, det händer verkligen saker varje gång där vilket är superkul. Igår hoppade vi lite bana för att hitta en bra rytm och ett bra tempo. Nästa vecka ska vi se om vi inte kan få vara mer på Claes-träning. Så himla roligt!! Jag kommer garanterat få vet att jag lever, haha.

 Drama queen? Eftergiften blev därefter, haha. Hjärtat

Kryddan går kvar på lösdriften och skrotar, men snart så har hon nog en lite annan uppgift hon också, om allt går i lås där kommer det bli toppen. Har haft några intressanta kandidater men folk är inte kloka, kan man väl sammanfatta det hela… Helt otroligt att man kan tro det värsta om folk och nästan alltid ha rätt… Urk.

Ett annat issue… Min drömsadel som jag suktat efter så länge har permanentstoppning i form av paneler istället för traditionell ullstoppning. Jag är superkluven. Det sägs ju att ull är det optimala eftersom det formar sig efter hästen och går att justera, men samtidigt går ju 75% av alla hopphästar med paneler i sadlarna. Hur mycket påverkar det? Givetvis rider man aldrig med paneler utan fårskinnspadd, men kompenserar det lika bra? Hur ofta får man byta ut padden? Lika ofta som man skulle stoppat om sadeln? Hmmm… Ja, förutsatt att sadeln passar hästen bra, då, givetvis! Den är ju så drömmig alltså.

 

I veckan ska Molly joggas lite uppsuttet, kanske nosar vi lite på galoppen också. Jag kommer få hejda mig med den hästen, det kommer vara otroligt lätt att ställa för höga krav för fort. Blir påminnelse till mig själv varje pass, har även bett folk i min omgivning att säga åt mig också, haha.

Okej folks, thats all for today! Kom gärna med tankar om paneler vs ull…. Puss på er!

Söndagspromenad med min stora kärlek