Torsdag

God morgon! Allt bra? Fått lite tankar om mitt inlägg igår och jag förstår ju såklart att inte allt är svart eller vitt. Som sagt stödjer jag allas val i livet så länge de gör det med hjärtat och inte skyller ifrån sig på saker som inte är sant. Jag kan nog vara lite manisk i mitt hästintresse även om jag inte vill se det så, för jag ser inget osunt i det helt ärligt. Det är jag.
 
Nog om det för nu, haha. Idag väntar intensivt plugg följt av en föreläsning klockan två. Efter det åker jag och Frida till stallet. Mini ska ridas (tjoho) och sedan har vi stallmöte. Ska bli kul att höra om nya stallchefens planer för verksamheten och oss inackorderingar. Jag trivs så himla bra på Troya och beslutet att flytta dit kan ha varit avgörande för hur min hästframtid utvecklar sig. 
 
Igår kunde förresten Mini galoppera tre varv på linan i höger galopp, vilket är stora framsteg. Jag pushar honom försiktigt framåt och han har inte varit stark nog innan. Jättekul att det går åt rätt håll och att han blir starkare och mer balanserad. Jag ångrade mig angående inspänningen, jag vill nog vänta lite till innan jag ställer några som helst krav på arbetsform. Han behöver hitta sin egen balans och det hjälper jag honom inte med genom att begränsa honom. Det här med att tänka igenom och ifrågasätta det man gör. 
 
Dagens ridpass blir fokus på att svara på framåtdrivande hjälper så jag slipper sitta och tjata så på honom. Jag vill vara konsekvent men inte för den sakens skull hård. Jag vill ha med mig bandet vi håller på att bygga med varandra upp på ryggen, för jag tror verkligen att det kommer att ge utdelning längre fram. 
 
Nej, nu måste jag sätta fart med plugget. Intensiv torsdag får det bli idag! Ta hand om er, vi hörs senare. ♥
 

Kommentarer:

1 Evelina Blomqvist:

Gud vad vackert ansikte hon har :D

Svar: Eller hur 😍
Karin Lindblad

2 Caroline och unghästen Stina:

Du har likasinnade här ute i världen Karin ;) Det enda jag prioriterar högre är min sambo (fast det tror och märker han inte ;) ) Om jag fick välja mellan att göra mig av med honom eller hästen skulle det ändå bli hästen, och det ser jag som ett sundhetstecken. Annars är man väl en riktig crazy-horse-lady?

Men just det där med att det inte går. Du har rätt i att det handlar om prioriteringar och att jobba för det man verkligen vill ha. Fast det kan också handla om vilket sätt man vill ha häst på. Visst kan man jobba och plugga och ha häst, men om man får ut mest av att ha häst på ett bra stall med lite tidsbesparande bekvämligheter, någorlunda nära stan och med möjlighet till träning och tävling (vilket inkluderar en transport och en bil) och inte vill ha en häst på lösdrift 2 mil utanför stan och sällan ha råd att träna och inte ha råd att betala eventuella veterinärräkningar? Då kanske man kan säga att det inte går. Att inte ha möjlighet att betala veterinäringrepp på 10-tusentalskronor (som man ändå behöver ta höjd för när man har en häst)... Då kanske det är bättre att säga att det inte går att ha häst, än att ha den, men på ett sätt man inte är nöjd med.

Sedan får man kanske tänka lite smart också. Om man har den där hästen 2 mil utanför stan och ska åka till den varje dag fast man egentligen borde lagt tid på att plugga, kanske restiden leder till att man inte klarar sina studier och inte får det där livet som hade förenklat att ha häst? Sådana argument tycker jag är helt rimliga som "det går inte", men med ett "just nu" efter kanske ;)

Man kan ju liksom inte ruinera resten av sitt liv bara för att få hålla på med sin passion. Det tror jag heller inte att du gör. Vad jag vill få fram är att allt går att sätta i lite perspektiv.

Svar: Håller helt med, förutom att "ruinera sitt liv för att hålla på med sin passion". För såhär funkar jag; jag vet vad jag behöver göra för att hålla hästarna igång ekonomiskt, och då gör jag det pga min starka passion. Det är DET som får mig att vilja framåt i livet, för att kunna göra detta ännu mer och med ännu bättre förutsättningar sedan. Jag tror inte jag hade valt bort hästlivet för en partner. Då är jag med fel person. Komplext, tungt och svårt utan några rätta svar! Skönt att du är likasinnad ;)
Karin Lindblad

Kommentera här: