Tankar om hönät

Hej på er! 
 
Idag har jag.. Städat. Och pluggat. Har en ny regel om att inget plugg sker efter stallet, med andra ord behöver jag planera och göra under dagarna istället för att skjuta på det. En lättnad, faktiskt. Många gånger har jag stressat hem från stallet för att plugga, vilket inte är hållbart har jag ju fått inse. 
 
Okej.. En annan grej. När jeg red Mini i måndags så var känslan annorlunda från sist, han gick hemskt gärna vänsterställd, och han är absolut mjukare i vänster sida, men nu var det en signifikant skillnad sedan sist. Jag iakttog honom i boxen när han åt från sitt hönät igår, och han står vänsterställd hela tiden när han äter. Han får åtta kg hö i sitt slowfeedingnät på eftermiddagarna för att han inte ska stå och sparka i väggarna. Det har funkat toppenbra, men jag har en känsla av att det kan spä på hans naturliga oliksidighet (som alla unghästar har mer eller mindre), tyvärr. Vi slopar nätet ett par dagar och ser om han lugnat sig med sparkandet. Jag ska jobba honom från marken på töm för att känna lite mer och kunna ställa honom lite försiktigt åt höger. Det är ingen nyhet att slowfeedin-nät kan ge spänningar i nacke/hals pga onaturlig ätställning, och om Mini hela tiden står vänsterställd och äter är det inte så konstigt att "blir sån", haha. 
 
Okej, nu ska jag fortsätta plugget en stund och sedan är det Bonde ♥ Uppdaterar er i morgon om hur det gick att tömköra och om stallet står kvar eller ej ;) 
 
Puss!
 
 
Kolla här då! Fyra skor = vuxen
 

Kommentera här: