Hästar högt och lågt

Hej på er! Skitdag igår rent ut sagt, vi låter det stanna där. Orkade mig ut till stallet på kvällen i alla fall och Mini fick pussar och 15 minuter på linan. Herregud vad jag saknar att träna! Så in i.. Mini har behövt lite mer tid än vad jag tänkt, han växer och växer och är lite stor och obalanserad, så vi tar det lite lugnt. Nu fick jag dessutom veta att Champion of the Youngsters är inställt i år på grund av EM i Göteborg, så det var ju typiskt skittrist. Såg jättemycket fram emot att eventuellt kunna starta honom där beroende på hur allt utvecklar sig med Molly och alla hästar överallt, hehe. Nåja. 
 
Tänkte staka ut lite hur mina planer ser ut med alla fyra (!) hästar jag är involverad i just nu. 
 
Mini: Vi har tagit det lite lugnt, skuttat lite uppsuttet väldigt lågt och han gör det väldigt okomplicerat! Dock behöver han stärka sig och hitta reda på sina milslånga ben, så han rids 2-3 ggr i veckan och utöver det longeras han någon dag och får komma ut och skritta för hand. Det är ingen mening att köra någon quickfix för han behöver sin tid. Förhoppningsvis är vi redo att komma ut och hoppa någon liten bana på en pay & jump framåt våren! 
 
TinTin Äng f 2013 e Daquar CC - Camaro M, aka "Mini"
 
 
 
 
Molly: Molly ska på återbesök på Lucia, då får vi veta om det kommer krävas en operation och ta ut ärrvävad ur hasen som ligger och stör. Det verkade dock nu som att det har gått ner på pass mycket så vi kan slippa det. Att gå in och greja är ju alltid en risk. Hon vilar fortfarande helt och hållet, och kommer hem när hon är ridbar igen helt enkelt. 
 
Molly Äng f 2012 e Cohiba - Camaro M
 
 
 
Plutten: Jag har faktiskt inte suttit på Plutten sedan vi vann dressyren. Han fick en välförtjänt veckas vila efter det och sedan när jag skulle rida blev hans mugg sämre igen, så nu får han ny behandling och vi avvaktar lite grann. Ingen stress där heller. Tanken var att han skulle få komma och hoppträna lite för Claes, men det får vi också skjuta lite på framtiden. 
 
Sir Splendore f. 2011 e: Sir Oldenburg - Dammen aka "Plutten"
 
 
 
Kryddan: Kryddan står ju som ni vet på lösdrift och  har det hur gött som helst. Planen var att mamma och min syster skulle ha henne som ridhäst lite lätt men det har inte riktigt fungerat rent tidsmässigt, svaret har ni ovan (hehe) och mitt plugg går ju först nu. Vi har lite alternativa lösningar för henne på gång, vi stressar inget där heller. Hon får inte åka runt utan det är mitt ansvar att ge henne ett bra och tryggt liv som hon uppskattar. Annars kunde jag, rent krasst, ha tagit bort henne när hon blev dålig. 
 
Ginger de Saint'A f 2006 e: Triple - Deux de Couer aka "Kryddan" 
 
 
 
Då har ni lite koll på läget! Vem är roligast att läsa om? 
 
 
Min älskade Molly!

Helgen i bilder

Hej mina hjärtan ♥ Hur mår ni? Jag mår bra faktiskt. Tänker mycket och låter inte bloggen bli ett måste, hoppas ni kikar in ibland ändå och läser lite, tycker så mycket om att ha er här! 
 
Min helg har varit bra, häst och plugg har stått på tapeten. Kollat en del från SIHS men som vanligt har livesändningarna strulat.. Lågprioriterad storsport, märklig kombination. 
 
Mini har dels fått gå väldigt försiktigt i longeringsystemet. Han accepterade det jättefint och när han började skjuta tog det ju emot runt rumpan, så han la ner efter första försöket och fokuserade jättefint på mig sen. Lyckan. Jag ska fortsätta ta hjälp av den korta små stunder för att bryta beteende lite grann- Som belöning fick han lösgaloppera i ridhuset, både höger och vänster flöt på fint. 
 
Igår red vi ut en liten sväng, så duktig! Blev lite rädd för en sten men vad kan man begära? ;) För övrigt har jag insett att han är så otroligt lik Bonzai, haha. Antar att det bådar gott! Det är något verkligen speciellt med Mini alltså.. 
 
Kryddan har fått sig några besök och god, hon fick komma och röra på sig lite och ingen var gladare än hon, finste lilla skruttan. Nu ska jag plugga och sedan åker vi till stallet, ikväll fortsätter plugget. Mini ska promeneras och sedan longeras en kort stund. Vi hörs! Puss på er
 
Kryddis ♥
 
 Helena kanske har en begagnad sadel jag kan få köpa? ;) 

Lyckan är total

 
När jag är färdigpluggad ikväll är det inte många frågetecken om vad jag ska göra, hehe... Tur jag är gräsänkling i helgen! 
 
Tökörningen igår gick delvis hur fint som helst. Känner dock att jag behöver ta lite hjälp för att komma vidare och lära mig att kommunicera bättre med min egen placering bakom hästen. Måste sätta fart, vi hörs! Puss