Individanpassning

Puuuh vilken eftermiddag/kväll. Fick meddelande vid 17 att Molly var helt svettig vid intag och vandrade runt runt i boxen. Åkte till stallet så snabbt jag kunde, givetvis. När jag väl kom fram och fick pratat lite med henne lugnade hon sig och började i alla fall pilla lite i sitt hö (matte-hjärtat smälte lite) så började överväga om jag skulle flytta in i boxen brevid som står tom, hehe.. I alla fall, jag misstänkte att det var för att hon var ensam som hon inte kom till ro, så vi släppte ihop Molly och Cleo i hagen och så fick de gå ihop en stund. Planen var ju hela tiden att de skulle gå ihop senare, men jag tänkte vänta tills Kryddan åkt hem. Det tyckte inte Molly var nån bra idé, haha. Cleo visade två gånger vem som bestämmer (hon) och sedan var det bra och Molly verkade mycket nöjd med att ha sällskap.

Efter en timme så tog jag in dem, och ställde Molly i sin box. En minut senare var hon helt blöt av svett igen och vandrade runt runt. Inte mer att göra än att testa att byta plats på henne och Kryddan. Den boxen Molly har haft har ingen boxgranne just nu, och Kryddan står mellan Cleo och en annan häst. Sagt och gjort. Lite nosade och skrikande senare drog Molly en djup suck och började äntligen äta sitt hö (för första gången i dag mer eller mindre, lunchen låg kvar i hagen..).

Kryddan (världens bästa) tog det hela med ro och brydde sig inte ett dugg om att hon fick så "ensam" i hörnboxen eller gå själv i hagen en timme bredvid de andra, så från och med nu får Kryddan helt enkelt gå själv. Det gör lite ont i hjärtat på mig att ta ifrån henne "sin" box och "sin" hage men jag vet ju att snart kommer hon få komma hem till sina gamla kompisar och hon verkade lika glad ändå. Lilla fina hästen. 

Men alltså pust, har svettats en del under eftermiddagen. Vet ni en fantastisk grej förresten? Svullnaden är helt borta under hasen. Åh. Så tacksam. 

Onöjd och nyligen avsvampad, var dock snart lika svettig igen tills jag lyckades styra upp så hon blev nöjd. Hjärtat.

Mycket mer nöjd Molly

Självmotionering

Hej på er! Förmiddagen har ägnats åt diverse pluggaktiviteter och dagen kommer fortsätta i samma spår. Efter fredag är terminen slut, fattar det knappt. Aah. Att jobba heltid blir ju såklart en del det med, men med det jobbet jag har nu kan jag släppa det och vara ledig när jag går hem. Fantastiskt.

Fick meddelande igår om att Molly var svettig vid intag, blev såklart lite nojig, men visade sig sedan att hon gjort upp en egen liten "bana" i hagen som hon hade testat i alla gångarter under dagen. Helt lugnt och sansat men tydligen kände hon att hon behövde komma i form..? Haha.. Lilla skruttan. Tror jag har fått hem en riktig personlighet. Idag ska vi bada och promenera. Jag har köpt AVS-salva till hennes svansrot som hon kliar lite. Svansen är för övrigt en enda stor, stripig tova så den ska få lite kärlek. Hon kommer bli så fin!

Molly sköter sig verkligen helt exemplariskt. Snäll och lugn och lydig. Dröm. Jag är redan så kär i denna häst. Åh. Njuter av varje sekund. Snart är det dags att sitta upp en sväng, kanske i morgon?

Ha en fin dag, jag ska såklart dokumentera badet och före- och efterbilder är givet. Hej så länge!

Annas ord om Molly

Puuuuust vad svettigt det var att flyttstäda, haha. Många timmars workout mer eller mindre, hjälpte min ekonomi lite dock, inte så dumt. 
 
 
Anna var ju som sagt ute i morse kollade på Cleo och Molly. Molly är lite svullen strax nedanför hasen där hon fått ett några cm långt skrapsår. Igår var hon väldigt varm runt men idag kändes knappt någon värme och svullnaden var nog något mindre. Anna sa i alla fall att troligtvis är hon bara mörbultad och inget värre än så, men i värsta fall har hon fått en smäll på griffelbenet och i så fall är det ett par veckors skritt som gäller. Egentligen gör det ingen jätteskillnad för det var precis vad vi skulle pyssla med just nu ändå, men troligtvis (och förhoppningsvis) har svullnaden gett sig efter helgen och då är det bara att köra igång.  Det är otroligt skönt att ha Anna, hon är verkligen fantastisk, och hon lovordade dessutom Molly. Inte så konstigt, hon är ju världens finaste, hehe. 
 
 
I morgon ska Molly få bada (välbehövligt...), tvätta svansen och ut och promenera, vill visa henne omgivningarna lite och se hur hon beter sig ute. Eftersom jag fick ok från Anna att skritta henne så sitter jag upp i veckan, men först vill jag att vi ska bonda lite mer, att jag ska bli hennes trygga punkt. Åh vad jag längtar tills i morgon ♥ Varje minut är som i en dröm. 
 
Kryddan ska givetvis få sin dos av kärlek också, men ni förstår nog att blir mycket Molly nu. Ha en fin kväll så hörs vi igen i morgon! 
 
Hur lortig som helst (när man borstar kommer det fram massa damm och stöv) men ändå glänser hon såhär ♥ 
 
Cleo och Kryddan i märklig pose båda två, haha
 
En liten godisbit som väntade på Molly vid insläppet idag, hehe. Den boxen hon står i nu har ingen monterad krubba, och jag vågar inte ha en mobil som hon kan få loss med krokar på baksidan. Hon äter ändå bara hösilage, vitaminer och lite betfor nu för att skona magen vid foderbytet, så avsaknaden av krubba gör mig inget, förutom just vid det här tillfället möjligtvis ;)