Micklem SwarovskiSådär! Igår fick jag äntligen inviga mitt lilla projekt, är grymt nöjd! Beslutade mig för att köpa ett matchande pannband, kändes bättre och blev nog bättre än att limma på 150 stenar själv, haha. Micklem-pannbandet är ju dessutom helt rakt och jag gillar när det är svängt som på bilden. Detta är från Mountain Horse och kostar 999:-
 
Vi testade Fridas Flippanbett igår också, var inte alls grejen.. Hög i nacken, stressad, bakbenen kvar i stallet och vågade inte ta stöd alls = för skarpt. När jag hängde tygeln lös i ringen som på bilden var hon mer nöjd, men då kan jag lika gärna köra på ett vanligt mjuk med D-ring istället för att hosta upp långt över tuaen kronor för ett Flippanbett (Trusts kopia ligger på 1399:-, annars kostar Nathes 2599:- om jag inte minns fel). Så den idén fick vi ge upp, annars ska det ju funka bra på heta känsliga hästar. Var värt ett försök! Det tvådelade western-bettet är hon inte så förtjust i längre (slår med huvudet, kan hända hon känner av gomen) så jag tror vi får backa tillbaka till Nova-bettet igen ett tag. Det funkar bäst hittills, problemet är bara att jag får svårt att hålla henne emellanåt haha.
 
Jag är i alla fall grymt nöjd med tränset, materiell lycka!
 
 
Rambo Micklem Competition Bridle ca 1299:- / Swarovskistenar (på nosgrimman) 3,30 kr/styck, 70 stycken / Pannband Mountain Horse 999:- / Tygel Dyon 419.- / - Totalt ordinariepris för detta helt ljuvliga träns blir alltså ungefär 2 950.- Dock ska tilläggas att jag köpt själva tränset lätt begagnat och fått rabatt på pannbandet och tyglarna via jobbet :)) 

Kommentarer:

1 Mikaela - ryttarduon:

Riktigt riktigt fint :) Jag funderar ju själv på ett Micklem till herr häst. Tror det hade passat honom och känner att jag också vill ha ett jobb med rabatt ;)

Svar: Haha! Ja det är inte så dumt alla gånger! Jag köper dock mycket begagnat med, har alltid funkat bra! :)
Karin & åsiktsmaskinen Kryddan

2 Helene:

Fint! Bett kan vara lite krångligt, jag kör på 2 och 3 delat på mina så de är inte så komplicerade iaf. ^^

3 Jenny:

Så snyggt!
Har du limmat dit stenarna på nosgrimman?

Svar: Japp! :)
Karin Lindblad

Kommentera här: