Skänkelvikningar i uppförslut, födelsedagskalas och Captain Phillips

God kväll! Hoppas ni haft en fin söndag, det har verkligen jag. Trots så få timmars sömn inatt hade jag bara en liten dipp under eftermiddagen. När jag kommit fram till stallet i morse blev jag fundersam på om det skulle gå att rida på vägarna - det var underkylt och is. När jag hade mockat och fixat höpåsarna var det dock mycket bättre så jag bestämde mig för att ge mig ut och hoppas att det var ridbart - och det var över all förväntan. Halvmjuka, sviktande grusvägar. Vi passade på att ta ett dressyrpass utanför ridhusets fyra väggar. Öppnor, slutor, skänkelvikningar och förvänd galopp fungerar precis lika bra att öva på ute som på en 20*60-bana. 
 
Vi gjorde skänkelvikningar i trav i svagt uppförslut och jag kände att hon verkligen blev lösgjord och fick igång bakbenen superfint, jobbigt sa hon! Ett toppenridpass måste jag säga, så härligt. 
 
Riktig vårkänsla ute idag
 
Efter stallet inhandlade jag en styck prinsesstårta att bjuda min kära familj på, så det blev lite kalas hemma i lägenheten, mysigt värre, man får plats fler än man tror i en etta på 50 kvadrat, haha. Fick massa fina presenter, bland annat en eltandborste jag snart ska inviga :)) Önskade mig en, har hört att de ska vara bäst! Rosa är den också, såklart, visar i morgon! Nu har jag och Alexander precis tittat på Captain Phillips, sjukt bra film, om ni inte sett den - se den. Tänkte avlusta kvällen med att bläddra igenom Ridsport om landade i brevlådan i torsdags - har inte hunnit med att kika i den än. Perfekt söndag helt enkelt, blir att sova tidigt också. I morgon kickar vi igång en ny vecka. Sov gott fina ni så hörs vi i morgon! 
 

Early mornin

God morgon! Är ni vakna? Inte jag haha... Trillade i säng vid halv tre inatt och kravlade mig upp vid halv åtta, pigg? Not so much! Behöver verkligen rida ut idag, ska ha lite släktkalas i eftermiddag och ikväll vill jag bara vara så det känns ändå så värt det. 

Gårkvällen var så härlig! Är så tacksam för mina fina vänner. Vi startade hemma hos mig och gick sedan vidare mot Pinchos för middag, det är verkligen så bra mat där. 

Spegel-selfie! Gårdagens outfit; höga utsvängda byxor, love them
Ett hörn i lägenheten
Pinchooos
Hälsogurun :))))
Vi drog vidare till Puta Madre efter middagen. Sämsta servicen någonsin, de glömde bort oss tre gånger. Annars mysigt ställe med sjukt mycket olika drinkar.
Trött men nöjd! Speciellt när jag upptäckte att Pether M himself hittat in här och berömt mitt inlägg om clinicen.. Så himla roligt!

Happy sunday people!

God morgon!

Hur har ni det? Jag sitter på bussen på väg till jobbet. Idag blir det full rulle - först ska jag hänga där några timmar, får skynda mig hem sedan för att hinna fixa lite innan ikväll då ett gäng väldigt härliga tjejer kommer hit, vi ska fira min födelsedag, yay. Vi träffas här hemma först och går sedan vidare till Pinchos för lite käk. Älskar Pinchos! Ni måste testa det om ni inte varit där.
 
Kryddan får vila idag, hon är väl värd det. Hon var verkligen sååå fin igår. Red som sagt på en lite böjd, gummiklädd stång med små ringar och satte bettskivor på. Hon var så himla nöjd på det bettet! Var stadig i formen, mjuk i munnen och - det största av allt - hon var lugn på bommar och det lilla sockerbitshinder vi satt upp. Vi red klockan och hon var verkligen super. Känns så kul! Vi börjar hitta lite knappar nu.

15 mm i omkrets (smalt, Kryddan löser inte tjocka bett, hon avskyr det), små bettringar och något välvt för att bli mer anatomiskt. Från Källquist Equestrian ca 125:-, grymt. Hon var mer nöjd på detta än hon är på Novat, hon tog bättre stöd och var stadigare i formen, och dessutom kände jag att jag hade lite mer kontroll. Win-win! 


Klockan - en riktig klassiker som går att variera i en oändlighet. Det är svårt nog att rida på en volt i jämnt tempo och komma rätt på bommarna med samma storlek på galoppsprången hela varvet. Kryddan löste det över all förväntan igår, så glad för det! Vi börjar hitta det.