Vilovecka för långben

Hej på er!
 
Jag har saknat er! Så glad att ni fortsätter kika in här varje dag, jag kommer absolut inte sluta blogga men det blir inte på daglig basis just nu. Ett tips är att följa min sida på facebook, jag kommer posta alla nya inlägg där framöver så blir det lättare att hänga med. HÄR hittar ni den! Dessutom sker en del uppdatering på instagram, karinlindblad heter jag där. 
 
Denna veckan har Mini vila. Han reds i fredags, gick en promenad i lördags och har vilat helt sedan dess. Idag ska han få komma ut och gå i 15 minuter, även fredag, lördag och söndag, men så mycket roligare än så blir inte hans vecka. Det är extremt viktigt med återhämtning för unghästen, och även om arbetet i höst inte varit så värst fysiskt påfrestande då vi har tagit det lugnt och an har gått 2-3 dagar i veckan, så har det garanterat kostat på lite i hjärnkontoret. Han växer också, hans ben är milslånga och halsen lika så. Frågan är om han är inte halvblod/giraff ändå, haha. 
 
 
Från fredagens ridpass
 
Mini har väldigt lätt för att hoppa men lite knöligare för sig att få ihop kroppen i arbetet än så länge. Inte så konstigt och helt okej när man är tre år och lite av en specialare, men jag har fått backa det bandet lite och bara fokusera på stödet i handen och hans egenbalans. Går han i formen ovan är det helt okej så länge han är balanserad och relativt rakriktad. I en drömvärld hade han kommit lite lägre med nacken och höjt ryggen lite till, men som sagt det kommer. Att pusha honom till det kommer inte resultera i något bra i längden. Det är en ständig avvägning! Ridningen ska för den unga hästen först och främst vara bekvämt, roligt och lagom svårt. Att skapa arbetsglädje och med det arbetsmoral är en förutsättning för att hästen på ett vettigt sätt och med glädje ska ta sig an framtida svårigheter - tror jag. Håller ni med? 
 
Som ryttare har vi ett enormt ansvar att lyssna på hästen, vara tydliga och mjuka i vår kommunikation samt ge dem bästa möjliga förutsättningar att arbeta rätt. Det gäller att alltid gå tillbaka till sig själv när saker och ting inte fungerar - och i det här fallet ge ett litet break när kroppen känns gänglig och lite svårhanterlig för en treåring. Mini är en fantastisk individ och jag vill möta det med samma kort ♥ 
 
Ta hand om er så hörs vi om någon dag eller två igen. Molly ska på återbesök på torsdag och det kommer ni givetvis få rapport om så snart jag vet. Operation eller inte? Vi håller givetvis alla tummar vi har för att det inte blir.
 
 
 

Kommentera här: