Mål

Måndag, ny vecka, nya möjligheter, hehe. Klyschigt men sant. Vet ni vad? Jag har precis påbörjat min sista kurs på universitet. Det känns ju helt.. Sjukt? Fem år. I vår skriver jag masteruppsats och thats that. Jag har en intensiv jul framför mig men höstterminen har flutit på utan konstigheter så jag är taggad och tror på mig själv. 
 
Ni vet ju att jag har funderat på hur allt med hästarna ska vara och jag har nog kommit fram till någon slags slutsats, men vi får se vid återbesöket hur det verkar med Molly innan något bestäms, se hur jag känner då. Någonstans är det ju detta jag gör för min skull och med någon som inte är lika insatt (läs Alexander) att bolla med blir det lättare att få lite perspektiv. Hästeriet måste väga in vissa saker för att jag ska tycka att det är givande och inte bara göras "för att". Det är vissa delar jag älskar mer än resten och de måste vara inkluderade på ett eller annat vis.
 
Dels är det utveckling. Jag älskar unghästar och vill bli så himla bra på det. Vill känna att jag har stenkoll på hur jag lägger upp utbildning så resultatet blir en välriden, trevlig och balanserad individ med förutsättningar för sporten. 
 
En annan del är mål. Reachable targets men som känns lite läskiga, lite svåra och lite ouppnåliga. Att bygga tillit till sig själv och kunskapen jag besitter, att använda den kunskapen och fläta samman det med tankar om horsemanship och kunna bygga ett vinnande och välfungerande upplägg. 
 
En annan del är - hur ofint eller dumt det än är - bekräftelse och resultat. Tyvärr (?) är den en del jag behöver för att bli motiverad, kämpa vidare och kunna fokusera stenhårt. Vem orkar kämpa lika genuint i motvind utan resultat i evigheter? Inte jag, jag kämpar ändå men den där sista glöden försvinner. Jag pratar inte om bekräftelse i den form att andra ska säga "åh vad du är bra" utan om resultat. Hästen blir mer välriden, vi utvecklas och klättrar step by step. Det behöver inte gå fort och det behöver inte vara stora grejer, men vem känner inte igen sig i att man vill att det ska gå framåt? 
 
När jag insett detta, funderat så hjärnan blödde i tre dagar och kommit fram till vad jag vill gära härnäst, ja då kom den saknade glöden farandes som ett jehu genom kroppen och jisses, jag har saknat känslan. Varmt varmt välkommen. 
 
Nu är första stegen på vägen att börja fokusera på att göra Mini redo för kvalitén, som är omdöpt till "Unghästtest" och som kommer äga rum under våren. Om jag visar eller om någon annan gör det, eller om hans ens kommer att visas kan jag inte säga nu, men där har vi ett utbildningsmål och vi siktar däråt med allt vad det innebär. Idag ska Mini få jobba på linan och jag ska göra ett röj bland mina grejer i stallet. Nu kör vi. Every detail matters. 
 

Kommentarer:

1 Vendela:

gud vad fin din häst är!!!!

Svar: Tack, denna är dock inte min utan bara här på utbildning! :)
Karin Lindblad

2 Henny :):

Kul med motivation om att satsa mot sina mål inför nästa år! Minst när det handlar om unghästar! Lycka till :D

Kommentera här: