Dagens lydnadsövning

Ojoj. Förstår varför Baryard rekommenderar en övning som denna - perfekt avstämning om hästen svarar såväl fram som tillbaka. Om vi hade koll på läget? Nja, sådär va. I början var det mest crazy bananas, det var tvärade och studsande och dragande. Jag var verkligen tvungen att fokusera på mig själv, avspänd men i balans, hästen mellan hand och skänkel, kontakt med munnen då hon gärna krullar ihop sig och inte tar stöd, och spänna magen för att bromsa.
 
Om det gick bra över de små sockerbitarna så blev det studsgalopp över cavalettin, och om vi kom med för dålig bjudning över hindret blev cavalettin bra, det var det där med mellanläget.. Efter några gånger blev det faktiskt mycket mycket bättre, ni ska få första och sista vändan på film ikväll eller i morgon, det skiljer en hel del på dem. Kryddan fick kämpa då bommarna och småhindren krävde en del muskeljobb. Bara på de gångerna vi red igenom övningen tyckte jag faktiskt att det hände mycket rent lydnadsmässigt, och som sagt var det är väldigt bra avstämning huruvida gas och broms fungerar i dagsläget. Perfekt övning att sitta och fila på hemma.
 
 
Bildbomb! (Övningen beskrev jag i förra inlägget)
Full galopp över travbommarna... Haha
Hjärtat 

Good morning sunshines

Halllå finingar! 
 
Sitter och äter frukost och ska snart göra mig i ordning för att åka till stallet. Idag står bommar på schemat, tänkte att vi skulle ge oss på övningen nedan... Kan bli väldigt spännande och nyttigt! Kameran åker givetvis med.
 
Det är ju röd dag idag vilket innebär att jag faktiskt är ledig, vilket passar bra eftersom jag har min hemtenta att skriva. Ska försöka vara lite effektiv i stallet för att kunna sitta med den större delen av dagen. Senare ikväll ska vi iväg på middag, supermysigt!  
 
 
 
Vem ska man ta efter om inte proffsen? Älskar när de delar med sig av tankar och tips. Övningen består av ett litet hinder - fyra travbommar - litet hinder. Anridning i galopp mot första lilla hindret - avbrott till trav innan bommarna - ny galopp efter bommarna över nästa hinder.